ГЕРБ колели и бесели в АЕЦ "Козлодуй"

Който не гласувал за партията на Бойко, изхвърчал от Първа атомна, твърди депутат на Мая Манолова

Политика
12:25 - 10 Май 2021
3882
ГЕРБ колели и бесели в АЕЦ "Козлодуй"

Брутален вот под строй за ГЕРБ в АЕЦ "Козлодуй" разкри депутат на Мая Манолова на пресконференция във Враца. Андрей Вълчев, който стана народен избраник от областта, обяви, че е имало сериозен натиск от местните структури на партията на Бойко Борисов в Първа атомна да се гласува на парламентарните избори за нея, като въпросът, който е бил задаван на работниците, бил "Харесвате ли заплащането си в АЕЦ-а?". Синдикални лидери в централата пък са били освободени от длъжност напълно неправомерно. Вълчев разкри още, че има множество дела, заведени срещу "Козлодуй" и загубени от ръководството. 

От групата на „Изправи се! Мутри вън“ освен това сезират прокуратурата за избора на шеф на Българския енергиен холдинг, тъй като конкурсът е опорочен, информира още депутатът. 

Сигнал до главния прокурор е изпратен от Вълчев, който описва как, кога и защо е нарушена процедурата. „Проведена е на 8 февруари, а 2 дни по-късно, на 10 февруари, народното събрание гласува оставката на Валентин Николов и го освобождава от отговорностите, които има като политическо лице“, коментира Вълчев.

Той уточни, че е задал писмен въпрос към министъра на енергетиката Теменужка Петкова, чийто отговор не е бил удовлетворителен.

„Вярвам в прокуратурата и че държавните обвинители ще си свършат работата, като установят опоречена ли е процедурата, има ли нарушение при провеждането на конкурса в БЕХ, или всичко е според българските закони“, коментира Вълчев.