ГЕРБ обещава: Без драстичен ръст на Гражданската отговорност

Политика
16:35 - 31 Януари 2023
1542
ГЕРБ обещава: Без драстичен ръст на Гражданската отговорност

От ГЕРБ отговориха на обвиненията, отправени към тях от ПП и ДБ, че бойкотират приемането поправките в Кодекса за застраховането, които са условие за преговорите на България за присъединяване към Еврозоната.

Депутатът Александър Иванов заяви, че партията му няма да допусне космическо поскъпване на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, каквито са опасенията на експертите от бранша.  По отношение на приемането на страната ни в Еврозоната Иванов допълни:

"Политическа партия ГЕРБ няма да допусне поскъпване неимоверно и космическо на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", защото тя касае пряко 3 милиона български граждани. На колегите от "Демократична България", които правят гръмки изявления, аз ще отговоря със следното: международната финансова агенция "ФИЧ" излезе днес и казва:

"Високата инфлация е основната пречка пред присъединяването на България към Еврозоната от 2024-година". Край на цитата. Тоест инфлацията, която ни доведоха Мартин Димитров, Христо Иванов, Мирчев, Кирил и Асен".