ГЕРБ пита опозицията: Защо не давате на Борисов да си подаде оставката?

Хайде, имате шанс да разпуснете парламента, подкани Десислава Атанасова депутатите от БСП и ДПС

Политика
11:02 - 25 Ноември 2020
2804
ГЕРБ пита опозицията: Защо не давате на Борисов да си подаде оставката?

Днес можете да получите оставката на Бойко Борисов и правителството. Защо не се възползвате от този шанс? Така депутатката от ГЕРБ и шефка на комисията по проекторешението за новата конституция, внесена от управляващото мнозинство, Десислава Атанасова, се обърна към опозицията в парламента. Дебатът за вкараното изненадващо в дневния ред на парламента проекторешение за свикване на Велико Народно събрание продължава повече от 2 часа.

Атанасова напомни на опозиционните депутати, че през август премиерът Бойко Борисов е обявил институционални реформи и наред с това заяви, че ще си подаде оставката в мига, в който мнозинството вземе решение за свикване на избори за ВНС с цел приемане на нова конституция, с която органът ВНС изобщо да отпадне.

"Много странно, че крепите статуквото. Хайде да препотвърдим, че единственото решение на това Народно събрание е решението "за" или "против" свикването на ВНС. Нали искахте избори? Хайде, има шанс днес да вземете това решение. Този парламент няма да обсъжда проекта на конституцията, предложен от нас", подкани тя левицата и ДПС.