ГЕРБ: Радев лично носи отговорност за лумпените на площадата

Депутатът Тома Биков предупреди мирните протестъри да не се влияят от Васил Божков

Политика
09:57 - 15 Юли 2020
1657
ГЕРБ: Радев лично носи отговорност за лумпените на площадата

Политическа отговорност за лумпените носи президентът Румен Радев, който 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на групата.

"Можете да се окажете в сценарий, който не е сценарий на част от вас. Убеден съм, че в тази зала и в БСП има хора, които не си дават сметка в какво могат да бъдат вкарани. Отново повтарям от Васил Божков! Предупреждавахме от няколко седмици - не превръщайте един криминален казус в политически, защото той не е такъв. Това е криминален казус. Ако искате да правите революцията - революцията представлява това, което се случи вчера към 23.00 часа. Това е лицето на революцията - онези бандити, които бяха дошли вчера, за да правят провокации, за да влизат в парламента. Нямат нищо с хората, които са отишли да си изразят позицията и да обявят, че не са доволни от едно или друго нещо", отсече Биков.

Той се обърна към мирните демонстранти, като ги предупреди, че подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито за демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които им се пращат от Дубай. Това няма да донесе демокрация", каза Биков.