ГЕРБ с нова атака: Има ли Рашков 19 имота и как ги е придобил?

Политика
13:37 - 24 Юни 2021
7217
ГЕРБ с нова атака: Има ли Рашков 19 имота и как ги е придобил?

Поредна атака към служения кабинет и по-конкретно към вътрешния министър подеха от ГЕРБ и днес. "Има ли Бойко Рашков 19 имота и по какъв начин ги е придобил?". Това попита на извънредна пресконференция в централата на бившите управляващи Маноил Манов.

От ГЕРБ заговориха и за информацията, изнесена в медийното пространство относно брачния договор на Рашков, от който става ясно за имотите му.

"Как, като цял живот си бил държавен служител, имаш такова благосъстояние?", риторично попитаха хората на Бойко Борисов. 

Много е лесно да се явяваш като носителя на правдата в едно правителство, назначено от президента Радев, но дължиш отговор с какви пари един следовател, след това шеф на Бюрото за контрол на СРС-та, после преподавател, взе, че направи такава имотна сага около себе си”, не спря да пита Манов. Според него, вместо да говори за “лоши хора”, Рашков дължи отговори по тази тема, за да “знаят хората и ти кой си”.

Манов критика, че вътрешният министър е част от предизборната кампания на Радев и го определи като “сивия говорител”.

Маноил Манов обвини Рашков, че превишава правомощията си като министър на вътрешните работи. И му припомни какви са неговите функции. А те, по думите на Манов, не включвали оперативна работа, приемане на сигнали, реализиране на разследвания и “привиквания на следователи”.

 “Борбата срещу институционалността достигна своята граница. Лудост е това, което случва в момента”, настоя още той.

Маноил Манов попита и къде са доказателствата за подслушвани лица, за които Рашков твърди. Той припомни епизод от живота на 43-тото Народно събрание, когато настоящият министър говорел за подслушвания. “Тръшна там 25 човека подслушвани и всичко това оттече”, разказа накратко Манов.

ГЕРБ се подразнили от поведението на Рашков по време на участието му в конференция за борбата с трафика на хора, където имало похвали за действията на държавата в тази посока. Според Манов обаче Рашков се е опитал да заглуши това.