ГЕРБ се отказа от Иван   Тотев , издига Зико за кмет на Пловдив?

Политика
08:00 - 19 Март 2019
3036
ГЕРБ се отказа от Иван Тотев, издига Зико за кмет на Пловдив?

Градоначалникът на Пловдив Иван Тотев няма да бъде издигнат от ГЕРБ за кмет на културната столица на България, научи сензационно Lupa.bg. Управляващата партия е свалила доверието си от Тотев и планира да обяви кандидатурата на областния на града Здравко Димитров, известен с прякора Зико. Това ще се случи в първите дни на месец април.

Новият фаворит на ГЕРБ е бил кмет на район "Западен" от 2007 г. до 2011-та, след което става областен управител на Пловдив. Работи и като народен представител, а от 9 ноември 2015-а отново е областен губернатор на града.

Въпреки оттеглянето на подкрепата на ГЕРБ обаче, Тотев не се е отказал да се бори за първото място в Пловдив. Според информация на Lupa.bg, той събира хора за Инициативен комитет, който да го издигне като независим кандидат-кмет на града под тепетата.      

Негови критици припомниха, че още в средата на миналата година Тотев обяви, че повече не възнамерява да се кандидатира за управлението на града. "Смятам, че два мандата като кмет на Пловдив са достатъчни", заяви той в радиоинтервю. Градоначалникът обаче добави, че това не било въпрос на личен избор. Напоследък обаче бил размислил и възнамерявал да се впусне в битката за града.