ГЕРБ спусна версия сред избирателите: Мадуровките ни стопиха преднината пред ПеПе

Фенове на Бойко Борисов обсадиха фейсбук профилите на партийното ръководство, искат обяснение за машините

Политика
23:30 - 02 Април 2023
10869
ГЕРБ спусна версия сред избирателите: Мадуровките ни стопиха преднината пред ПеПе

Ръководството на ГЕРБ, начело с лидера й Бойко Борисов, се отказа от изявления в изборната нощ, след като стана ясно на база на екзит половете, че партията е втора политическа сила заедно с партньора СДС след победителите от предсрочния вот Продължаваме промяната-Демократична България. 

Родиха се обаче куп опорки за този резултат, които явно ще бъдат повтаряни в идните дни. 

Малко след края на изборния ден фенове на Борисов обсадиха фейсбук профилите на най-известните лица от ГЕРБ като Делян Добрев, Томислав Дончев, за да "искат" обяснения от бъдещите депутати защо е бил допуснат "изборен туризъм в Сърбия" и че за пореден път машините, ппръчани и доставени от президента Румен Радев, галено наричани от герберите "мадуровки" са виновни за манипулация в резултатите. 

Вотът в пограничните градове Цариброд и Босилеград в неделния ден стигна до опашки пред секциите в обедните и следобедните часове. В това избиратели на ГЕРБ-СДС съзират изборен туризъм, дължащ се на по-лесния вот зад граница с паспорт или лична карта, отколкото на осъществяване на вот у нас при липса на навременна регистрация за гласуване в друго населено място. 

"Г-н Добрев, погледнете какво става в Цариброд, ще допуснем ли отново да ни се подиграват и да подменят вота ни!", пита дама на профила на Делян Добрев. А друга негова избирателка се възмущава, че е била извършена "поредната измама с машините на диктатора Мадуро! И тази частна филма “Сиела норма”…добре си свърши работата..!

Няма ли толкова държавна институция да отговаря за тях,до кога Радев ще лъже хората и ще дава проценти на ДЪЛГИЯ…щото му трябва …Президентска република!".