ГЕРБ: В парламента се завърнаха най-порочните практики

Политика
12:05 - 23 Април 2021
1602
ГЕРБ: В парламента се завърнаха най-порочните практики

Не предложихме състава на кабинет за гласуване в парламента, защото там вече се завърнаха най-ужасните, порочни практики - гласуване с чужди карти, опити да се променя правилник с неясни правила.

Това обясни шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, след като от партията върнаха мандата за съставяне на кабинет. Тя допълни, че не е имало нужда обществото да става свидетел на низости от различни парламентарни групи при гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство. 

"Положихме усилия, поканихме партиите, с които смятаме, че можем да имаме допирни точки по програми и приоритети", каза Атанасова и добави, че подкрепа за правителство на "Има такъв народ" може да има след ясни структура, състав, приоритети и политики.

"Вече 2 седмици след изборите не сме чули нито дума по тези въпроси. Даже напротив - от всичко заявено в последните две години, когато се структурираше партията "Има такъв народ" върху платформата мажоритарен вот, субсидия от 1 лв. и електронно дистанционно гласуване, за една нощ всичко рухна. Вече се отказаха като че ли от всичко. Ние не знаем дали те вземат някакви решения във връзка с бъдещото развитие на държавата ни", каза още председателката на ПГ ГЕРБ.