ГЕРБ вкара скандала с "Труд" в консултациите при Радев

Политика
10:36 - 06 Декември 2021 (обновена)
8674
ГЕРБ вкара скандала с "Труд" в консултациите при Радев

Втората консултация днес при президента Румен Радев е с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и заради ранната полицейска блокада на редакцията на в. "Труд", мина под знака на тази тема. Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, наред с коментарите по повод чегъртането на предишната власт, вкара темата за свободата на словото на "Дондуков" 2, но бързо бе парирана от президента, който заяви, че не иска да се бърка в наказателни процедури.

“Уважаема г-жо Атанасова, уважаеми господа. Добре дошли в президентската институция. Вашата партия е втората, с която провеждам консултации за съставяне на кабинет. Вие безспорно сте формация с добър политически опит. Вярвам, че на този опит трябва да съответства и определена политическа мъдрост”, заяви президентът Румен Радев в началото на срещата.

По думите на държавния глава след изборите има нужда от промяна и всички трябва да се съобразяват с това. „Последните две служебни правителства, които назначих, стабилизираха страната и доказаха, че е възможно управление, което обединява хора с различни политически възгледи”, посочи той.

„Както и хората очакват от вас да бъдете конструктивни, могат да ви уверя, че както бях критичен към вас, така ще бъда критичен и при всяко друго управление. Целта е постигнатото дотук да бъде надградено, а не да вървим назад”, подчерта Радев.

Г-н президент, месеци на чегъртане и репресии белязаха годината, най-силно това беше към симпатизантите на нашата коалиция ГЕРБ-СДС. Въпреки това ние станахме втора политическа сила в 47-ото НС. Заради тези над 600 хил граждани, които отново гласуваха за нас, ние гарантираме, че ще сме знаеща, можеща и силна опозиция, увери Атанасова.

Атанасова повдигна темата за свободата на словото по акцията в редакцията на в. "Труд" днес. Радев обяви, че не иска да се бърка в наказателни процедури. Доколкото знам става дума за неплащани данъци, това трябва да се провери, обяви той.