ГЕРБ-ВМРО пред разрив заради коронавируса

Политика
16:40 - 07 Април 2020
8612
ГЕРБ-ВМРО пред разрив заради коронавируса

Коалицията между управляващите от ГЕРБ и малките им партньори под общия знаменател „патриоти“ е станала толкова крехка, че всеки момент може да се счупи.

Сигналите за това напоследък стават все по-очевадни. За пореден път тази тенденция си пролича в пленарната зала по време на последното заседание на депутатите.

Народните представители от „Обединени патриоти“ настояваха извънредното положение да бъде със срок до 30 април – не се прие. Искаха заплатите им да бъдат орязани с 50 на сто, а не със 100%, както в крайна сметка се реши.

Всичко това било напът да прелее чашата на търпението им, научи Lupa.bg. Патриотите все по-трудно преглъщали факта, че ГЕРБ се съобразява много повече с предложенията на ДПС, отколкото с техните. Това все по-сериозно карало хората на Каракачанов да таят съмнения, че Бойко Борисов иска да ги разбие и да ги обезсили, както направи с Атака и НФСБ, а преди време – и с Реформаторския блок.

Лидерът на ВМРО засега запазвал сабомобладание, но хората му по места започнаха да избухват в социалните мрежи. Един от най-красноречивите примери в това отношение е Иво Пазарджиев, председател на общинския съвет в Русе, който без недомлъвки написа:

„За съжаление, за пореден път премиерът Бойко Борисов показа, че е неадекватен в решенията си, защото за всички ни е ясно, че Кабинетът му решава само това, което той иска“.

Русенският общинар е категоричен, че "Извънредното положение не е такова, каквото трябва да е! Носи повече вреди отколкото ползи!".

Неговата публикация има стотици коментари и споделяния. Засега не е ясно само едно – ще я сподели ли публично и партийният му шеф Красимир Каракачанов.