ГЕРБ за Комитова и Петков: Хаос и безсилие

Петя Аврамова за атаките срещу нея: Винаги съм спазвала законите

Новини
20:20 - 09 Септември 2021
2236
ГЕРБ за Комитова и Петков: Хаос и безсилие

Бившият министър на регионалното развитие Петя Аврамова от ГЕРБ отхвърли обвиненията на служебния министър Виолета Комитова и заяви, че винаги е спазвала законите.

По-рано днес служебните министри на регионалното развитие Виолета Комитова и на икономиката Кирил Петков обявиха, че три участъка от новостроящата се магистрала "Хемус" и 10 ремонтирани язовира са незаконни.

Според Аврамова 4-месечното "изчегъртване", довело до смяна на ръководството на АПИ, Държавно дружество "Автомагистрали" и ВиК-холдинга, е довело до хаос и безсилие да се управляват процесите в сектора:

„Това, което интересува мен и всички български граждани, е строи ли се магистрала "Хемус". Тези участъци, които имат разрешение за строеж, строят ли се със същите темпове, с които се строяха преди четири месеца. Отговорът е – не“.

Аврамова обвини сегашното ръководство на регионалното министерство, че бави отчуждителните процедури.

„Това, в което ние вложихме големи усилия, много труд, за да завършим целия цикъл на администриране - и на магистрала "Хемус",  и на Северозападната скоростна отсечка от Видин до Ботевград, го виждаме как рухва пред очите ни“, коментира бившият регионален министър от кабинета на ГЕРБ.

Заместникът ѝ Николай Ненков допълни, че единствената цел на новото ръководство на министерството е да компрометира направеното от правителството на ГЕРБ:

„С единствената ясна цел да компрометират ГЕРБ, да кажат - ето, те са раздали аванси за обекти, които не са стартирали, ами чакайте бе, хора, стартирайте ги, ние предоставихме цялата проектосметна документация, всички проекти. Имахте да придвижите елементарните процедури по отчуждаване“.

Междувременно от пътностроителната браншова камара обявиха, че излизат на национален протест пред парламента утре с настояване държавата да изплати натрупаните задължения към изпълнителите, както и да бъдат възстановени текущите възлагания за поддържане на пътищата.