ГЕРБ за резолюцията: Докато има социалисти, не ни трябват пазачи около казана в ада

БСП и ДПС защитили неолибералните модели, а не националния интерес

Политика
09:22 - 09 Октомври 2020
1648
ГЕРБ за резолюцията: Докато има социалисти, не ни трябват пазачи около казана в ада

ЮПоздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях. За това, че през последните няколко седмици успяхте да организирате депутатите в ЕП, които никога в последните години не са печелили избори никъде, за да хвърлят петно върху България. Това направиха българските евродепутати", заяви от парламентарната трибуна в остра декларация депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

"Не ни трябват пазачи около казана в ада, докато има социалисти и либерали. Вие сте много повече социалисти, отколкото българи, защото няма истински българин, който да изпитва подобно удоволствие от такъв тип действия - на своето представителство. Ще продължим, въпреки вас, да отстояваме националния интерес, виждането си, че Европа трябва да се управлява по демократичен път - не със загубилите изборите", настоя Биков. 

Според него ГЕРБ имала подкрепата на спечелилата Европа, докато БСП и ДПС били част от умрели идеологически движение. "Вие сте хайверена левица. И Радан Кънев. Това са смелите хора в ЕНП, отклонили се от линията. Те не са били в нея, защото са по-близки до социалистите, отколкото до дясното", категоричен е депутатът. 

Но призна, че все пак България има проблеми и с върховенството на правото, и с корупцията, но ГЕРБ нямало да допуснат страната да бъде отбелязана като "черната овца" на континента. "Такава резолюция не е приемана дори за КНДР", заяви той. И се обърна към лидерката на БСП Корнелия Нинова по повод текстовете, свързани с приемането на Истанбулската конвенция, като я поздрави за позицията й, че тя не бива да се гласува у нас, особено след решението на Конституционния съд отпреди 2 години. "Но вашите евродепутати не са на това мнение и тяхната голяма цел е именно приемането й", убеден е Биков. Той заяви и че ГЕРБ няма да позволи да се "ратифицира" т.нар. македонско малцинство у нас.