ГЕРБери бранят Борисов от линч пред дома му (ВИДЕО)

Политика
15:53 - 30 Април 2021
8422
ГЕРБери бранят Борисов от линч пред дома му (ВИДЕО)

Жив щит направиха десетки гербери, облечени с тениски с лика на премиера в оставка и техен партиен лидер Бойко Борисов, за да го предпазят от поредния протест на майките от "Системата ни убива", някогашната служебна министър-председателка Ренета Инджова и верния й спътник - разпопения отец Дионисий. 

Сред участващите в акцията бяха Лъчезар Иванов и Николина Ангелкова, а Георг Георгиев (председател на младежкия ГЕРБ, депутат и бивш зам.-външен министър) обяви, че причината за акцията им на Разпети петък е получената информация за подготовка на "поредна гнусна и безбожна провокация". 

"Разпопеният поп, една бивша премиерка, кандидат за президент на една от партиите в последствие - хора, които са известни с грозното си, гръмко поведение. Те не правят друго, освен да ходят по домовете на хората да ги тероризират", каза той с препратка към отец Дионисий и Ренета Инджова - редовни участници в протестите на "Системата ни убива"

Георгиев заяви, че "в деня, в който всички трябва да сме със семействата си, вгледани в себе си и в духовното, ние много бързо се организирахме. Достатъчно експедитивни сме, за да кажем, че няма да продължи този терор да се допуска срещу хора, техните семейства и деца". 

"Една година показвахме възпитание, което приляга на управляващи хора, които съзнават какво означава отговорност. От днес нататък същите тези трябва много добре да знаят, че всеки път, в който дръзнат да тероризират, те ще се сблъскат с това", каза Георгиев. 

Акцията се предаваше на живо от фейсбук профила на пиара на ГЕРБ Никола Николова.