Гергана от Пловдив вече няма да убива Дара Екимова

Кибер престъпницата е настанена за принудително лечение в психиатрия

Общество
10:15 - 27 Септември 2024
1477
Гергана от Пловдив вече няма да убива Дара Екимова

След последното съдебно заседание Дара Екимова не е получавала други заплахи. Това съобщи адвокатката на 22-годишната певица Десислава Матева в Пловдивския районен съд, който днес решава дали да настани жената, която сипе закани, в Центъра за психично здраве (ЦПЗ) за принудително лечение.

В средата на миналия месец продуцентката на Дара Саня Армутлиева съобщи публично, че момичето е жертва на кибертормоз. "Кеф ще ми е да ти пръсна черепа", "Смъртта ти е до няколко дни" и "Долнопробен боклук, скоро ще бъдеш на парчета" са част от съобщенията и коментарите, които изпълнителката получавала онлайн.

Оказа се, че зад думите стои пловдивчанката Гергана Неделчева. Жената е била лекувана принудително и преди - през април, за 30 дни. Тогава съдът е определил настаняването ѝ в ЦПЗ след оплакване за заплахи от инфлуенсърката Ясмин Кирилова.

На предишното заседание на 3 септември Районният съд назначи експертиза, която да покаже дали Гергана страда от психично заболяване, след което ще се прецени дали и как трябва да бъде лекувана. "Очакванията ни са Гергана да се чувства добре, да бъде един нормален гражданин в обществото и да спре да прави тези неща", каза адвокатката. По думите ѝ Неделчева няма попечител, но има ТЕЛК.

Прокурорът Дикитър Пехливанов посочи, че ще изчака да чуе резултатите от експертизата, преди да каже за какво лечение ще настоява.