Гергов стана мажоритарен собственик на Пловдивския панаир

Милионерът вече държи 79% от акциите, на събранието били адвокатката и Ясен Михайлов от общината

Топ
19:54 - 24 Ноември 2022
3291
Гергов стана мажоритарен собственик на Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов е придобил акциите на община Варна в капитала на "Пълдин туринвест" и вече държи 79% от дяловете в Панаира. Това е станало на извънредно общо събрание на дружеството този следобед, на което са присъствали само представителят на Гергов адв. Нина Пантелеева и представителят на община Пловдив Ясен Михайлов, съобщи БНР.

Дяловете на Община Варна от 29% и с досегашният дял на Гергов от 50% бизнесменът вече е мажоритарен собственик с общо 79% от акциите на Панаира.

"Гласувах против апорта на варненските акции в Панаира, както ме упълномощи днес ОбС", каза представителят на община Пловдив Ясен Михайлов. По думите му юристите ще решават какво ще се случи след това.

Със свое решение сутринта пловдивските общински съветници задължиха кмета Здравко Димитров да обжалва решенията на общото събрание на "Пълдин Туринвест", тъй като е свикано, без да се спази законовият срок от един месец.

По-рано адв. Веселина Александрова, председател на групата на "Демократична България" в Общинския съвет, заяви, че както и да се гласува на извънредното общо събрание на "Пълдин туринвест", ситуацията в дружеството няма да се промени, защото община Пловдив има блокираща квота.