Герджиков: И пет пъти да гласуваме, партиите на промяната не стават

Ексклузивно
21:08 - 14 Ноември 2021
4544
Герджиков: И пет пъти да гласуваме, партиите на промяната не стават

"На тези парламентарни избори се убедихме, че резултатът, колкото и избори да направим, все ще е еднакъв. Партиите на промяната си раменят едни гласове. ГЕРБ и ПП имат сравнително еднакви резултати. Няма да има лесно съставяне на правителство", заяви на брифинг кандидатът за президент Анастас Герджиков.

Призоваваме всички политически лидери да положат усилия да поставят редовно правителство", призова той.

По думите му победители ще са тези, които успеят да създадат кабинет.

"На този етап имахме две цели. Обявихме ги преди 40 дни. Първата бе да стигнем до балотаж, а втората да наваксаме разликата", каза той.

Според него сега нещата много ще се променят, защото вече няма толкова кандидати. "Най-важното е, че това са мажоритарни избори", подчерта той.

По думите му той ще успее да увеличи подкрепата си.

"Искаме да изкажем своята благодарност на всички български граждани, които ни подкрепиха. Щяхме да сме още по-щастливи, ако бяхме намалили разликата с г-н Радев. Това щеше да стане, ако Радев се беше съгласил да се яви на дебат. Сега обаче се надявам да спази обещанието си и да го направи", заяви Герджиков.

Той подчерта, че разчита на подкрепата на всички български граждани, без значение към коя формация принадлежат.

"Не променяме стратегия и тактика, а ясно обявяваме нашата визия. Искаме да достигнем до максимален брой хора. Следващата неделя см убеден, че ще успеем да обърнем резултата", категоричен е той.