Герман Костин, убил детето в куфара, обжалва доживотна присъда на носилка

Новини
14:12 - 19 Април 2019
8451
Герман Костин, убил детето в куфара, обжалва доживотна присъда на носилка

Обвиненият за убийството на 5-годишното момче Никита, намерено разсечено в куфар преди повече от 3 години - Герман Костин, който получи доживотна присъда, дойде на носилка в Апелативният съд в петък по обяд, където оспорваше тежкото наказание, видя репортер на Lupa.bg. 

Това обаче изобщо не впечатли съдиите, които гледаха процеса спрямо фактите и законовите норми, а не спрямо лично съжаление за здравословното състояние на руснака.
Доживотен затвор без право на замяна даде преди това Софийски градски съд, като магистратите бяха изумени от жестокостта на престъплението. Мотивът е отмъщение заради неизяснени финансови отношения между родителите на детето.

Припомняме, че Герман Костин беше доведен в съдебната зала на носилка и по време на прочитането на предната присъда, но и това не му помогна, като съдиите решиха, че трябва да остане до края на живота си заключен.
По време на съдебния процес стана ясно, че малкият Никита е бил удушен. По кърпата, в която беше увит трупа, разследващите откриха ДНК материал, който съответства на този на Костин. Ключови за прокуратурата се оказаха видео кадри, които проследяват пътя на руския гражданин от София до Пасарел. Мобилният му телефон също беше засечен в района.

Няколко дни преди да бъде открито престоялото близо месец във водата тяло, разследващите намериха убита и майката на Никита - Ана Леонтиева. Обвиняем за убийството на 34-годишната жена, открита в горите край резиденция "Перла", все още няма заради липса на доказателства. 

Снимки: Агнес Методиева