Германия с нов рекор д заразени, Австрия обмисля нови ограничения

Новини
17:17 - 31 Октомври 2020
2603
Германия с нов рекорд заразени, Австрия обмисля нови ограничения

Германия отчете днес пореден рекордно голям брой заразени с коронавируса за денонощие - 19 059, при 18 681 за вчера, предаде ДПА, като се позова на института "Роберт Кох".

Преди седмица институтът съобщи за 14 714 заразени за денонощие, отбелязва агенцията, припомняйки, че от понеделник в Германия се въвежда четириседмична частична карантина, предаде БТА.

В края на септември германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че до Коледа новите случаи за денонощие може да достигнат равнище от 19 200 души. Тогава мнозина се отнесоха към тази прогноза с насмешка.
Меркел междувременно увери, че ще има експедитивна помощ за бизнеса.

"Не оставяме сами бизнеса или компаниите, които изпитват трудности заради кризата. Искаме да помогнем бързо и без бюрокрация", заяви Меркел днес в подкаста си, и допълни, че в сряда ще се консултира с бизнес лидери и водещи индустриалци как да се смекчат последиците от кризата.

Австрия също готви нови ограничения, тъй като дневният брой на заразените с коронавирус продължава да надхвърля 5000 души, отбелязва Ройтерс. Правителството съобщи днес, че новите случаи за последното денонощие са 5349.

Ден по-рано бяха отчетени рекордните 5627 заразени за 24 часа. Канцлерът Себастиан Курц, който предупреди, че болниците ще бъдат на ръба на възможностите си при 6000 нови случая на ден, подчерта, че въвеждането на вредна за икономиката втора карантина ще е последно средство за справяне с положението. Австрийски медии обаче съобщиха, че правителството работи по нови рестрикции.