Германската икономика няма да се възстанови скоро

Новини
14:42 - 13 Септември 2023
2044
Германската икономика няма да се възстанови скоро

Доклад на икономическото министерство на Германия за третото тримесечие на годината подчертава, че подобрение на икономиката в близко бъдеще е малко вероятно. 

В доклада се посочва, че основни индикатори като бизнес климат и промишлени поръчки остават слаби, а съчетанието на това с негативното развитие на глобалната икономика, навежда на очакване за поредно слабо тримесечие. Министърът на икономиката на Германия, Роберт Хабек, заяви, че "видимо икономическо възстановяване не може да се очаква преди края на годината или в началото на следващата".

Също така, Федерацията на германските индустрии (BDI) намали икономическата си прогноза за 2023 г., прогнозирайки спад в производството с 0,4% за цялата година. В доклада на BDI се изразява загриженост за състоянието на германската икономика, предаде БТА.

Тези сигнали за икономическата ситуация на Германия отразяват предизвикателствата, пред които е изправена страната, както и негативното влияние на глобалните икономически фактори върху нейната стабилност и растеж.