Германски милиардер инсценира смъртта си и избяга при любовница в Москва

Топ
11:38 - 18 Април 2024
3035
Германски милиардер инсценира смъртта си и избяга при любовница в Москва

Германски милиардер е заподозрян, че е инсценирал собствената си смърт по време на ски в Алпите, след което е избягал в руската столица Москва при своята любовница, 20 години по-млада от него, предаде NEXTA.

Според разследване на германската телевизия RTL милиардерът Карл-Ериван Хауб може би още е жив, защото

биометричен анализ на кадри, заснети от охранителни камери в Русия, потвърждава до 90% вероятност неговата самоличност.

Всичко започва през април 2018 година, когато Хауб, тогава на 58 години, изчезва в Алпите. Дни наред продължава неговото издирване, но от богаташа няма и следа, а спасителната операция е прекъсната. Три години по-късно съдът в Германия официално го обявява за мъртъв, тъй като не са открити доказателства в противното.

Нови доказателства обаче предполагат, че бившият шеф на Tengelmann Group не е мъртъв, а живее в Москва. Израелско-американска компания е анализирала актуални снимки от камери за видеонаблюдение в Москва, на които има огромно съвпадение с външния вид на родения в САЩ германски бизнесмен. Прокуратурата в Кьолн е започнала разследване по случая.

Братът на Карл-Ериван Хауб – Кристиан, който наследява позицията му в компанията след неговото изчезване, е заподозрян в лъжесвидетелстване. Има съмнения, че членове на семейството на Хауб са знаели за неговите намерения, но са излъгали разследващите органи.

А защо милиардерът е избягал в Русия? Според медиите причините са две. Едната е, че е правил бизнес с Русия и въпросните сделки са поставили компанията в неизгодна позиция в западния свят. Другата причина е любовна. Карл-Ериван Хауб, чието състояние е оценено на 6,4 милиарда долара преди изчезването му, е имал любовница в Москва: Вероника Ермилова. В дните преди изчезването си бизнесменът е разговарял 13 пъти с нея.

Твърди се, че Ермилова е била свързана с руските служби, и по-специално с ФСБ. Твърди се, че Хауб, който през годините е имал много сделки с руски компании, е получил руски паспорт.

Карл-Ериван Хауб при изчезването си оставя съпруга, две деца и компания с близо 75 000 служители. 

Неговата любовница Ермилова е описвана като „енигматична красива дама с тъмна коса и ослепителна усмивка“. Двамата са били заедно с Сочи, Баку и Москва в годините преди изчезването на милиардера. Няма яснота каква е връзката на руските спецслужби със случая, ако въобще има такава.