Геро: Не съм скаран с Рачков, очаквайте грандиозен финал на "Капките"

Култура
08:00 - 12 Май 2021
3620
Геро: Не съм скаран с Рачков, очаквайте грандиозен финал на "Капките"

Герасим Георгиев – Геро е новият водещ на "Като две капки вода", който зае мястото на Димитър Рачков до Васил Василев – Зуека в хитовото шоу за имитации в ефира на Нова телевизия. Актьорът разкри пред агенция "Блиц" какво да очакваме от края на сезона в предаването и има ли конфликт между него и предшественика му.

- Геро, как се чувстваш като водещ на "Като две капки вода"? И как гледаш на неизбежното сравнение с Димитър Рачков, което зрителите правят?

- Съжалявам за хората, които много искаха да гледат Рачков (усмихва се), но той си пое по своя път. Вече си има собствено шоу и някой трябваше да го замести. Екипът се спря на мен и мисля, че с помощта на Зуека, и на целия екип, разбира се, се справям добре засега. Да, сравнения винаги ще има, но и това е част от играта. Митко доста ми помага.

- Добре е, че го казваш, защото така отговаряш и на онези, които си мислят, че между теб и Димитър Рачков има някакъв конфликт…

- Да, хората търсят някакви конфликти, евентуално нещо да е станало между нас. Но няма, даже напротив. С него имаме много добро приятелство и той ми помага в тази ситуация. Мисля, че аз не изневерих на шоуто, със Зуека се справяме добре, а това е най-важното. Сигурно може да е и още по-добре, но и това е хубаво, защото това означава, че човек има накъде да се развива.

- Винаги е добре, когато можеш да надграждаш нещо… Кажи ми обаче, конфликтите на сцената с Юлиан Вергов и с Фънки винаги ли са по сценарии?

- Не винаги, но ние сме хора с достатъчно чувство за хумор, а и сме добри приятели, за да можем да си позволим тези шеги помежду си. Повечето такива ситуации са плод на импровизация, но тя е изцяло в името на шоуто. За да правим по-забавен формата. Нали знаеш, че в една пиеса в театъра, например, за да върви действието, трябва да се случва нещо, да има някакъв конфликт. Ето това поддържаме и ние в шоуто.

С Юлиан Вергов сме много добри приятели, играли сме заедно, снимаме заедно кино, няма никакъв проблем. С Хилда и с Фънки също се знаем от толкова години. А и те са широкоскроени хора, всичко е наред. Повярвай ми, ако не беше така и насреща си знаех, че имам друг тип хора, нямаше да си позволя подобно поведение.

- Кое ти е по-лесно – да си водещ, да си участник или да си част от журито, защото си бил на всички места вече?

- Да, два лайфа бях и в журито. Мога да ти кажа, че и в трите роли ми е доста трудно. На журито му е много трудно да оценява, защото изпълненията са много добри и е сложно. Ролята на водещ е не по-малко трудна, защото, както и да го гледаме, си е 3-часов маратон. Най-важните и главните действащи лица в този формат обаче, това са участниците – и бидейки на тяхното място, мога да те уверя, че тяхната задача е най-трудна. Това да преодоляваш постоянно самия себе си, да влагаш толкова много труд, никак, никак не е лесно. Дълбок поклон към всички тях!

- С какво още се учиш да се справяш в движение?

- Най-трудно е, когато времето не достига, тогава става много интересно на сцената. Хората би трябвало да знаят, че това, което се случва в телевизията, е една жестока схема – да уцелиш точното време за рекламите, да не прекъснеш важен момент от шоуто, за всичко трябва да се мисли и действа бързо. Иначе всичко друго е наред.

- Участваш и в сериала „Порталът“ по БНТ, в който се правят интересни скокове във времето, паралели с нравите и хората преди и сега…

- Да, според мен стана един много хубав сериал, радвам се, че ти харесва. Страхотна работа на целия екип и се надявам хората да го оценят. Наскоро излезе и "Жигули" – също много интересен филм, който вече се радва на страхотен успех, заради което съм и много щастлив. Той регистрира абсолютен рекорд на посещаемост и то във времена на ограничения. Не съм чул лоша дума, само усмихнати и доволни хора.

Отделно в края на април имах и премиера в Народния театър на "Нова земя"… Много и все различни ангажименти, но когато си подредиш правилно програмата, нещата се получават някак.

- Как влияе пандемията не само на ангажиментите ти, но и в личен план, най-вече на психическото състояние?

- Мисля си, че ние сме по-силни от една пандемия. Хората винаги умеят да се справят по един или друг начин. Спазваме правилата. Единственото, което промени много ситуациите, са липсата на контакти между хората, това, че трябва да се пазиш, да ги ограничаваш. Но мисля, че всичко ще си дойде на мястото, трябва просто още малко търпение.

Познавам хора, които изкараха много тежко вируса. Самият аз, за щастие, не съм се сблъсквал с него. Реших да се ваксинирам и даже вече имам бити две дози на "Пфайзер", защото все пак контактувам с много хора. Оф, какво да ти кажа… всичко беше подчинено на тази пандемия – и снимането на филми, предаванията, представленията в театъра, които падаха, но няма как, случи се.

- Като заговорихме за "Порталът" и "Жигули" няма как да не те попитам имаш ли носталгия по соц времето?

- Носталгия имам само по хубавите си детски и младежки години, защото те няма никога да се върнат. Иначе носталгия нямам. Гледаме с едно намигване да се върнем назад във времето, но в същото време посоката е напред. Показваме едни хора, които не губят желанието си за свобода и за живот.

- Знам, че вероятно няма да кажеш, но все пак – ще издадеш ли нещо, което ще се случва тепърва в "Капките", но се пази в тайна от зрителите?

- (Смее се) е как да ти кажа сега. Ще кажа само, че ще бъде грандиозен финал. Все пак това е All Stars, така че няма как да не е грандиозно.

- Имаш ли фаворит сред участниците?

- Ами… имам, но няма да го споделя, не е хубаво да излиза от моята уста. Ще кажа само, че всички участници се справят много, много добре. Да са живи и здрави!