Геро празнува 50 години три месеца

Гец измислил прякора на Герасим, актьорът все още има несбъднати мечти в киното, театъра и телевизията

Култура
14:33 - 10 Юли 2024
7834
Геро празнува 50 години три месеца

Герасим Георгиев - Геро празнува днес 50-ия си юбилей. Любимият актьор ще отбележи личния си празник обаче в продължение на три месеца.

Ако няма мечти, няма смисъл да се продължава. Надявам се да има начин да се постигнат, но не много бързо, защото без мечтите няма смисъл, споделя Геро. 

„Този рожден ден е по-специален, защото навършвам 50 години. Ще го направя в най-близък кръг - роднини и приятели, а пък наесен - през септември, ще събера хората, като се върнат от морето, за да ги отпразнуваме тези 50 години“, каза той.

Герасим Георгиев все още има несбъднати мечти в киното, театъра и телевизията. „Набелязал съм си неща, дано да се получат. Да сме здрави само“, си пожела актьорът за рождения си ден.


ГЕЦ МУ ДАЛ ИМЕТО ГЕРО

Роден е на 10 юли 1974 година в Русе. Докато се подготвял за кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ, близък на Геро го запознал с големия актьор Георги Георгиев-Гец. Той го поканил на гости, за да чуе материалите, с които Герасим Георгиев ще се яви на изпитите. Когато го изслушал, му казал, че няма от какво да се притеснява.

В края на срещата Гец се поинтересувал как е цялото му име. „Как ти викат на кратко? А! Трябва да се различаваш. Виж, Георги има много, но Гец-а е един. Ти ще си Герасим Георгиев-Геро“, спомня си Геро в интервюта.

ТЕАТЪРЪТ

Приемат го от раз в класа на режисьора Димитрина Гюрова. През 1999 г. завършва НАТФИЗ. Първите му изяви на театралната сцена са в Народния театър още като студент. След като завършва, работи в театрите в Габрово, Русе, Кърджали и Смолян.

Бил е в трупите на Малък градски театър „Зад канала“, Сатиричния театър, Младежкия театър. Играе на сцените на Театъра на Армията, Пловдивския театър, Сливенския театър, Хасковския театър, Русенския театър и театър 199. Участва в спектакли на Варненската опера, Старозагорската опера и Бургаската опера.

Играе на сцената рамо до рамо с големия български актьор Георги Калоянчев. Приятелството между тях започва на габровската сцена, когато вследствие на недоразумение не могат да си поделят репликите в спектакъла „Вчерашни целувки”.

КИНОТО

Геро е познат на публиката и с ролите си във филми и сериали. Участвал е в лентите „Голата истина за група Жигули“, „Уроци по немски“, „Като за последно“, „В кръг“, „Посоки“, „Летовници“, „Търси се екстрасенс“, „Добрият шофьор“, „Уроците на Блага“. Бил е част от сериалите „Порталът“, „Вина“, „Полицаите от края на града“.

Работи и в сферата на дублажа. С гласа му са озвучени Чет от „Турбо“, Тоуди от „Щъркели“, Тиодор Темпълтън от „Бебе Бос“ и „Бебе Бос 2: Семейни работи“.

ТЕЛЕВИЗИЯТА

Още като студент е познат на зрителите на БНТ като водещ на предаването „Монополи“. След това е водещ на предаването „Горчиво“, което първо се излъчва по МСат, а след това по Би Ти Ви. По-късно започва работа като водещ на „Господари на ефира“ по Нова телевизия. Участва в комедийното предаване „Пълна лудница“.

През 2019 година е част от детективите в първия сезон на предаването на Нова телевизия „Маскираният певец“, а през 2020 и 2021 година е водещ заедно с Васил Василев – Зуека и Краси Радков. През 2021 г. заедно със Зуека води деветия сезон на шоуто за имитации „Като две капки вода“. Следващите три сезона си партнира с Димитър Рачков като водещ на предаването.