ГЕРОИТЕ ОТ МОЛА: Чеченеца лежал за грабеж, Куката - със 7 присъди

В гаврата май има четвърти участник - гаджето на Тротинетката - Мелиса

Общество
18:18 - 06 Април 2023
8437
ГЕРОИТЕ ОТ МОЛА: Чеченеца лежал за грабеж, Куката - със 7 присъди

Дружките на Емили Тротинетката - Петко Чеченеца и Тошо Куката, които публикуваха клипа с клетото момче с каишка на врата, се оказаха стари познайници на полицията. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Петко Атанасов и Тодор Огнянов , които бяха задържани заради гаврата с момчето със специални образователни потребности са осъждани и преди. 38-годишният Чеченец е бил осъден за грабеж, извършен през 2017 година. 

Куката, който е на 34 години, само в рамките на две години е осъден 7 пъти за три грабежа, една кражба, лека телесна, закана с убийство. Реабилитиран е. 

Третият задържан Даниел Йорданов (по-известен като Емили Тротинетката) не е криминално проявен. Интересно е, че във всички официални документи транс героят/героинята се води от мъжки пол.

Преди два дни в социалните мрежи се разпространи грозен видеозапис, на който т.нар. "инфлуенсъри" Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката се гаврят с момче със специални образователни потребности. Впоследствие Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили Тротинетката - отведена на разпит. Предполага се, че четвъртият участник е "Мелиса" - интимен партньор на Емили Тротинетката.

Преди да бъдат арестувани, тримата си прехвърляха вината, а Тодор Огнянов твърдеше, че момчето го е "умолявало да се снима". Съпругата на Петко Атанасов пък коментира, че идеята за видеото била на 20-годишния.