Гешев: Аз съм християнсоциалист патриот (ВИДЕО)

Актуални новини
14:40 - 27 Октомври 2020
6514
Гешев: Аз съм християнсоциалист патриот (ВИДЕО)

В документален филм, чийто тийзер се върти в youtube, главният прокурор Иван Гешев споделя какви са политическите му убеждения. Оказва се, че обвинител номер едно определя себе си като християнсоциалист патриот.

Всъщност Гешев е герой на филм, заснет от телевизия "България 24". Съдържанието на филма още не е станало публично известно - популярна обаче стана рекламата му с политическото признание на Гешев в рамките на 1 минута и 31 секунди. 

Промото на документалния филм започва със следния разказ: 

"Във фамилията има и партизани. Най-ярката червена звезда е на Илия Гешев, който е тъст на журналиста Асен Агов и като дете става прототип на култовия герой от соцлитературата - овчарчето Калитко, който помага на партизаните. Тогава е десетинагодишен, днес - над 90. При толкова партизани в рода какви ли са политическите убеждения на главния прокурор?"

След това картината се премества в кабинета на Иван Гешев, който признава, че е ляв човек. 

"Говорих с много известен български политик, чисто приятелски пихме кафе и си говорихме... От него чух определението "християнсоциалист". Аз не знаех, че има такава политическа насоченост. Сега, аз не мога да кажа, че съм социалист. По-скоро имам по-социални виждания за живота. Ако обобщя, така накратко -  определям се като християнсоциалист патриот".