Гешев: Имаше безпрецедентен политически натиск върху правосъдието

Ние вървим на правилния път и така ще продължим, заяви главният прокурор

Политика
12:25 - 25 Ноември 2022
1327
Гешев: Имаше безпрецедентен политически натиск върху правосъдието

Няма по-голяма сила от това да се работи в защита на правосъдието. Последните 2 г. бяха трудни. Имаше безпрецедентен политически натиск. Прокуратурата обаче е сплотена и в добра кондиция. 

Така главният прокурор Иван Гешев се обърна към колегите си на конференция по повод 25-годишнината от създаването на Асоциацията на прокурорите в България. 

"Тези процеси бяха оздравителни за прокуратурата и за асоциацията. Сега, с гордо вдигнати глави, продължаваме да работим. Асоциацията показа съпричастност и емпатия към българските граждани. Това се вижда от инициативите съвместно с Камарата на следователите. Събра се солидна сума в началото на пандемията. Имаше акции за даряване на кръв и плазма, както и много други.  Показахме, че сме българи и се гордеем със страната си", продължи Гешев.

Той посочи, че Асоциацията има проект за паметник на българските юристи, участвали в спасяването на българските евреи. Цитира и текст от стария завет, в който се казва, че по кривия път се пада рязко. "Ние вървим на правилния път и така ще продължим", заяви Иван Гешев. 

На конференцията присъстват ръководството на Асоциацията на прокурорите, следователи, членове на Висшия съдебен съвет и съдии.