Гешев: Интерпол спря да търси жените на Цветан Василев 

Прокуратурата е изпратила дълга обосновка защо червените бюлетини за Антоанета и Радосвета трябва да останат

Крими
12:48 - 25 Март 2019
1696
Гешев: Интерпол спря да търси жените на Цветан Василев 

Международната полицейска организация Интерпол вече на търси с червена бюлетина съпругата на издирвания екс банкер Цветан Василев - Антоанета и дъщеря му Радосвета, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

В неделя интернет пространството гръмна с новината, че двете дами, които досега и България, и международните служби издирваха във връзка с откраднатите над 1,4 милиарда покрай пирамидата "Корпоративна търговска банка", вече не са на прицел. Справка в сайта на Интерпол показва, че единственият от фамилията, който продължава да се издирва, е самият Василев. 

Самият той, укриващ се в Белград от 2014 г., когато банката му рухна, побърза да се включи с коментар за действията на международната полиция, като написа в блога си, че "разследване в централата е установило, че имало нарушение при издаването на заповеди за арест, защото нямало данни за престъпление". Гешев пък нарече решението на Интерпол странно. И заяви, че държавното обвинение вече се е свързало с централата на Интерпол с дълга обосновка защо не бива да се свалят бюлетините за дамите от фамилия "Василеви". 

Антоанета и Радосвета Василеви са издирвани по искане на българската прокуратура, тъй като са обвинени в разследване за пране на пари, източени от КТБ.