Гешев към "Боец": Отговарям на манипулативните внушения с факти

Кандидатът за обвинител № 1 се надява, че въпросите на НПО-то не са координирана компроматна атака срещу Прокуратурата

У нас
18:41 - 10 Октомври 2019
1534
Гешев към "Боец": Отговарям на манипулативните внушения с факти

Зам.-главният прокурор Иван Гешев отговори писмено на зададените към него въпроси от НПО-то "Боец" във връзка с номинацията му за обвинител номер едно. Отговорите на прокурора бяха публикувани на страницата на Висшия съдебен съвет в рубриката "Становища и въпроси".

Гешев оборва, по думите му, "манипулативните твърдения на сдружението", с факти по конкретни разследвания и дела. Сегашният заместник на Сотир Цацаров посочва, че неназованият източник на информация на НПО-то очевидно го е подвел и излага конкретиката по зададените въпроси, свързани с конкретни дела. Накрая прави извода, че цялата информация, която засяга посочените производства, както и съдебните актове, могат да бъдат прочетени на публичните сайтове на съответните институции.

Гешев изказва и надеждата, че инициативата на "Боец" не е "част от съвместна координирана компроматна атака срещу Прокуратурата на Република България и в частност процедурата по избор на главен прокурор на РБ от страна на икономически и политически кръгове с голям медиен и финансов потенциал".

Пълния отговор на кандидата за главен прокурор вижте тук .