Гешев: Ковачки да продаде яхтата, майбаха и вилата и да монтира пречиствателни устройства

Никой не може да забрани на никого да развива бизнес, но трябва да се спазват законите, категоричен е главният прокурор

Топ
16:01 - 13 Февруари 2020
10161
Гешев: Ковачки да продаде яхтата, майбаха и вилата и да монтира пречиствателни устройства

Ще си продадеш яхтата, майбаха и някоя от вилите, и ще си монтираш пречиствателни устройства. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Бобов дол, където се правят проверки за това какво се гори в местната ТЕЦ, както и в няколко други, свързани с един собственик.

Констатирани са няколко нарушения в ТЕЦ "Бобов дол". Едното е, че централата е горяла боклук, смесен с въглища. Второто е, че е изтекло разрешителното на ТЕЦ-а да гори каквото и да е друго освен въглища. Третото е, че в площадка в съседство с централата нерегламентирано се складира боклук за изгаряне. 

"Никой не може да забрани на никого да развива бизнес, включително и с ТЕЦ-ове, и никой не иска работниците да остават без работа, но трябва да се спазват законите", заяви Гешев.

Той каза още, че не познава Христо Ковачки и не знае дали може да избяга в чужбина в отговор на журналистически въпрос. 

"Вчера чух, че искането за инвентаризация на приватизацията е прието добре от политиците, но това не е важно за мен. Те трябва да променят Конституцията и да дадат възможност на Прокуратурата да си свърши работата и да се накажат тези, които откраднаха активите на българските граждани", заяви Гешев.

"Божков е най - богатият българин и най-опасният. Прокуратурата е много наясно с всичко това", подчерта Иван Гешев.

Време е нещата да си дойдат на място, каза той и напомни думите на един възрастен човек: "понякога, за да се оправят нещата трябва първо да се объркат".