Гешев: Мутрите свършиха, дойде законът!

Топ
16:49 - 05 Декември 2019
3599
Гешев: Мутрите свършиха, дойде законът!

В България не живеем в страната на мутрите. Те свършиха. Това обяви в Бургас новоизбраният главен прокурор Иван Гешев по повод порединя арест на Стайко Стайков, син на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков.

По думите на Гешев тези, които си мислят, че ще се движат с кортежи, че ще нарушават закона, ще блокират половината дискотеки, ако не са разбрали, че не живеем в 90-те години, ще го разберат като се сблъскат със закона. Гешев е в Бургас за брифинг, на който бяха разкрити подробности около скорошно убийство в бургаски квартал на млад мъж.

Както Lupa.bg изести, Стайко Стайков бе задържан снощи в София. Возел се в брониран автомобил с въоръжени мъже и е отказал да предостави документите си за проверка. Пред органите на реда е обяснил, че бил тръгнал на автостоп към Айтос. После е звънял на тел.112 и е съобщил, че е отвлечен. Тези действия Гешев коментира пред бургаските журналисти, че явно са рецидив при Стайков, защото се случвало за втори път.

Главният секретар на МВР комисар Иван Иванов добави, че приема цялото поведение на Стайков като подигравка с колегите му. Що се отнасяло до правилата за движение по пътищата, то те са валидни и еднакви за всички. До задържането на Стайков се е стигнало заради отказа му да съдейства и да изпълни разпорежданията на полицията, добави още комисар Иванов.

На пресконференцията в Бургас бе уточнено още, че Стайко Стайков е задържан за 24 часа в Четвърто РПУ в София за осуетяване на полицейска проверка.