Гешев: Не е работа на главния прокурор да проверява някакви снимки

Политика
17:24 - 17 Юни 2020
1857
Гешев: Не е работа на главния прокурор да проверява някакви снимки

Ако се констатира извършено престъпление за който и да е гражданин – бил той премиер, президент, Прокопиев, Цветан Василев, министри или зам.-министри – прокуратурата не се притеснява да предприема действия. 

Това обяви преди минути главният прокурор Иван Гешев, попитан дали прокуратурата ще провери снимките от дома на Бойко Борисов, които излязоха в медиите днес. Той обаче не се ангажира с конкретен отговор какви точно действия ще предприеме прокуратурата. 

"Това дали снимките ще бъдат проверени или не е от компетентността на съответния наблюдаващ прокурор. Такива решения не се взимат от главния прокурор. С въпросите, които ми задавате, вие искате да въздействам върху конкретен прокурор", лаконичен беше Гешев. 

"След като можем да повдигнем обвинение на Васил Божков – знаете кой е Васил Божков, нали? - това означава, че не ни притеснява нищо да разследваме когото и да било", добави обвинител номер едно. 

"Тези снимки вероятно са от някой, а вероятно не са от някой", неопределено коментира Гешев. 

Главният прокурор подчерта, че повечето хора, към които се е насочила прокуратурата през последните години, са най-богатите хора в България. "Те разполагат с огромен медиен и финансов ресурс. И е логично прокуратурата да бъде подложена на натиск – това е естествената им стратегия - да генерират постоянни скандали. За мен е ясно, че това е целенасочена, съзнателна стратегия. Стратегията е ясна - дестабилизиране на държавата", продължи с разсъжденията Иван Гешев.