Гешев разбули мистерията около израелския експерт

Бивш генерал-майор от еврейските служби за сигурност е посетил мястото на взрива, обясни обвинител №1

Общество
13:16 - 05 Юни 2023
6970
Гешев разбули мистерията около израелския експерт

Мястото, където беше станал взрива на 1 май, бе посетено от бивш генерал-майор от израелските служби за сигурност. Имената му не знам, аз се свързах с него чрез посредник - г-н Гълъбов. Това обясни главният прокурор Иван Гешев по време на заседанието на ВСС, на което се разглежда искането за неговото освобождаване.

"Не мога да съм сигурен, че израелският експерт ще се яви във ВСС, за да му зададете въпроси, но ще съдействам", каза Иван Гешев. 

До края на деня ВСС ще разпрати писма до следствието, прокуратурата и МВР, които да им дадат справки кои са били на оглед на мястото на атентата. Тези хора също ще трябва да бъдат разпитани.

Днешното свикване на ВСС е заради евентуални действия, които накърняват престижа на съдебната власт и по конкретно, изказването на Иван Гешев по време на пресконференция, в което той използва израза "политически боклук".

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков обяви, че следващото заседание по същество във връзка с откритата процедура трябва да се проведе до 7 дни след приемането.