Гешев се извини на приятели и роднини на жертвите при катастрофи

Държавата не е осигурила необходимата сигурност и защита на пострадалите, заяви главният прокурор

Политика
17:21 - 12 Декември 2022
1409
Гешев се извини на приятели и роднини на жертвите при катастрофи

Главният прокурор Иван Гешев се срещна в Съдебната палата с близки и роднини на жертви на тежки пътнотранспортни произшествия. Срещата е по инициатива на гражданите.

Главният прокурор изрази съпричастността си към скръбта на роднините и поднесе извинения „от името на българската държава за това, че тя не е осигурила необходимата сигурност и защита, не само на тях, но и на много други пострадали“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В рамките на срещата Иван Гешев подкрепи очакванията на роднините за спешни и адекватни законодателни реформи, които да предотвратят за в бъдеще тежки инциденти, като тези, довели до загубата на техните близки.

Главният прокурор изрази надежда „тези хора да бъдат чути, не само от българската прокуратура, но и от останалите държавни институции – от Народното събрание, от политиците, министрите, от изпълнителната власт“. Той благодари на близките и роднините на жертвите на пътнотранспортни произшествия, че имат доверие на главния прокурор и българската прокуратура и се обръщат за помощ към тях.

„Тези хора с право са отчаяни, народът е обезверен. Всички ние, които сме част от държавните институции, включително прокуратурата, трябва да се обединим в интерес на хората, в интерес на народа, защото сме му длъжници“, призова Иван Гешев.