Гешев се обиди на Христо Иванов заради "Турски поток"

Политика
16:59 - 10 Октомври 2022
2545
Гешев се обиди на Христо Иванов заради "Турски поток"

Прокуратурата заяви, че няма да позволи да бъде въвлечена и използвана в следизборните политически манипулации. В специално становище от държавното обвинение възразяват срещу "ежедневното използване на прокуратурата и фигурата на главния прокурор като залог за политически изяви и постигане на тясно партийни цели с нелегитимни средства".

Като пример е дадено изявление на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов  за липсата на "интерес от страна на прокуратурата към доклад на ДАНС" относно строежа на "Турски поток".

"Подобни неверни твърдения и атаки подкопават доверието към институциите и правят все по-трудно взаимодействието между тях. Резултатите от този процес са вече осезаеми за всеки български гражданин и се виждат все по-ясно - ширеща се престъпност, задълбочаваща се агресия, смърт на пътя, липса на адекватен отговор на законодателната и изпълнителната власт, липса на държавност", пише в становището.

От прокуратурата декларират подкрепа и готовност за експертно участие във всяка реформа, която е в интерес на българските граждани и има за цел въвеждането на по-ефективни механизми в дейността на органите на съдебната власт, като основен пазител на върховенството на правото.