Гешев - в отпуска, за да се срещне с Гошо Боеца?

Отколешните врагове си спретнаха рандеву в Съдебната палата

Политика
12:15 - 18 Май 2023
4126
Гешев - в отпуска, за да се срещне с Гошо Боеца?

В петък, 19 май 2023 г., в 11.00 ч. ще се проведе среща между Георги Георгиев - Председател на Сдружение БОЕЦ и Иван Гешев - главен прокурор, в Съдебната палата в София. За това съобщи бившият гербер и настощ протестър, отколешен враг на Гешев Георгиев.

Новината идва минути след като главният прокурор обяви, че излиза в отпуск по лични причини.

Вчера стана ясно, че Боеца е бил потърсен от обвинител номер 1 по телефона.

"А ние искаме информация за бездействието на прокурратурата по знакови сигнали, подавани през годините от БОЕЦ: БраселонаГейт, Пачките и кюлчетата, ТУРСКИ ПОТОК, срещу Пеевски, Лукойл, Радев, Цацаров, за Сараите на Доган и др. Искаме да знаем кой държи тези сигнали на трупчета? Какво и кой е пречил досега на Гешев и прокуратурата да действат по тези сигнали?

Втората цел на срещата бе да поискаме лично оставката на Гешев.

В понеделник среща с главния прокурор не се случи, БОЕЦ излъчвахме това на живо. По-късно същия ден Георги Георгиев получи телефонно обаждане от Гешев със заявка за среща. Вчера срещата бе потвърдена от кабинета на главния прокурор, а днес получихме и официално писмо в отговор на нашата инициатива за среща и изслушване на Иван Гешев.

Утре Георги Георгиев ще изслуша Иван Гешев по сигналите на Сдружението, ще внесе два нови сигнала с данни за корупция и други престъпления извършени от Бойко Борисов - председател на ПП ГЕРБ, включително имена, дати, суми, хотели, ресторанти и места, където са предавани сумите и описание на корупционните схеми, и срещу Халил Летифов - зам. председател на ДПС, за купуване на гласове", уточнява днес Георгиев.