Гешев за пореден път: Борисов е разпитван три пъти

Топ
15:07 - 15 Октомври 2020
2046
Гешев за пореден път: Борисов е разпитван три пъти

Прокуратурата ще разследва всеки, който е нарушил закона, независимо дали е полицай или протестиращ, социално слаб или олигарх, министър или дребен чиновник в президентството.

Това заяви главният прокурор в Народното събрание при представянето на доклада за дейността на прокуратурата през последните 8 месеца.

Той потвърди пред депутатите, че премиерът е разпитван три пъти във връзка с досъдебните производства и проверките, които са извършват за къщата в Барселона, аудиозаписите и снимките от спалнята.   

Имам пълна справка от проведените действия, уточни Иван Гешев. По разследването имало активна комуникация с Испания. "Резултатът е, че до момента няма обратна информация", каза той и добави, че  "приключват ревизиите на различни търговски дружества, свързани с този случай". 

Гешев бе категоричен, че няма да позволи прокуратурата и главният прокурор да бъдат въвлечени в явно развиващата се вече политическа предизборна кампания.

"Ние ще продължим да работим, без да правим разлика. Молбата ми е да проявяваме уважение към българските институции, към българската държава. Човек и държава, които не уважават себе си, не ги уважават и другите. За съжаление, ние много често показваме, че не уважаваме себе си и собствената си държава. България я е имало преди нас, ще я има и след нас", подчерта Гешев.