Гешев за руската хакерска атака: Не се притеснявам

Обидите на граждани на Руската федерация съвпадат с атаките на политически сили срещу мен, заяви обвинител №1

Топ
17:49 - 18 Октомври 2022
2561
Гешев за руската хакерска атака: Не се притеснявам

Руската хакерска група KillNet отправи послание в Telegram канала си към главния прокурор Иван Гешев. Хакерите отправят нецензурно пожелание на руски и на български към обвинител номер 1.

„Много интересен е фактът, че тази атака от страна на граждани на Руската федерация съвпада с атаките в продължение на една година, които се развиват срещу Прокуратурата на България и лично срещу мен от някои политически сили, които би трябвало да изповядват евроатлантическите и европейските ценности", заяви Гешев. Главният прокурор се надява, че става дума за „инцидент по съвпадение“.

„България и българската държава, от която част е Българската прокуратура, е член на Европейския съюз. Ние защитаваме националните интереси на България, на нашите европейски партньори и евроатлантическите ценности. Затова е „нормално“ определени представители на българската държава да бъдат подложени на някаква форма на натиск и заплахи“, заяви Иван Гешев. И каза, че подобен тип атаки няма да сплашат Прокуратурата.

„Това няма да притесни нито мен, нито българската прокуратура, защото за нас най-важното е българският национален интерес и защита на държавата и гражданите“, каза още Гешев.

Руската хакерска група KillNet, която в събота започна атака на сайтовете на редица държавни институции, набеляза като своя персонална мишена Иван Гешев. Това става ясно от публикации в Telegram -канала на хакерската група. Хакерът с никнейм KillMilk, сочен за един от лидерите на хакерската група, е публикувал персонално послание срещу главния прокурор на България Иван Гешев, става ясно още от публикацията в Telegram. По адрес на българския главен прокурор се отправят и множество обидни послания.