Гешев за войната по пътищата: Това е социална епидемия! Къде виждате държава?

Нямам проблем да работя с който и да е правосъден министър, заяви главният прокурор

Актуални новини
09:38 - 29 Септември 2022
1616
Гешев за войната по пътищата: Това е социална епидемия! Къде виждате държава?

"От две години прокуратурата говорим, че това е един социален проблем. Бих го нарекъл социална епидемия и резултатът е никакъв. Няколко парламента, министри и кой ли още не, се занимаваше с хладилника в държавното жилище, който е държавна собственост, с дипломата ми преди 30 години, но никой не се занимава с реалните проблеми на българските граждани". Така главният прокурор Иван Гешев коментира зачестилите смъртни случаи на пътя. 

"Къде виждате държава? Може би виждате държава в това, което се е случило снощи - отново дрогиран шофьор с висока скорост уби 22-годишно дете около Шумен, второ е с телесна повреда. Може би виждаме държава в сгазените полицаи в Бургас, или може би колегата, който беше убит отново от пиян шофьор, или може би за случая на околовръстното", пита Гешев.

"Прокуратурата като една от малкото стабилни институции в държавата, винаги е била за това, че трябва да работи с всички държавни институции в интерес на българските граждани и единственият враг е престъпността", заяви Гешев. 

"Ние не робуваме на лично его, няма лични, партийни и корпоративни цели, единствените ни цели са да работим за българските граждани. Аз нямам проблем да работя с който и да е правосъден министър", заяви гланият прокурор.