Гешев: Защо не направят комисия за Алексей Петров, Къро и Пепи Еврото?

Крими
11:51 - 16 Февруари 2024
1995
Гешев: Защо не направят комисия за Алексей Петров, Къро и Пепи Еврото?

Защо не направят комисия за Алексей Петров, да ви кажа ли? Защото не е безопасно. Мартин Нотариуса, така както вие го презентирате, е един треторазряден измамник и е безопасно да си говорят всякакви глупости. И отделно да напрвят и за Къро комисия, и за Петьо Петров, и за всички.

Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев по повод създаването на комисията в парламента, която да се занимава с установяването на приближени до убития Мартин Нотариуса магистрати, и по-специално изготвения списъка с имена, които са били приближени до Мартин Божанов. В него са членове на Специализирания съд и следователи.

"Казал съм, че политиците в парламента са боклуци и затова не искам да го коментирам. Някой депутат си е написал този списък, пуснал си го е сам и сега си го чете сам в Народното събрание",

заяви по Нова нюз Гешев. "Като гледам имената, този списък е направен, само за да дискредитира определен кръг от хора и аз призовавам, след като са толкова обективни и толкова ги интересува темата съдебна реформа, въпреки че те съсипаха правосъдието, овладяха го политически и сега сме на ниво престъпност от 90-те години - призовавам ги да направят комисия и за Алексей Петров", добави той.

Гешев подчерта, че не е познавал Мартин Нотариуса и не е ходил в неговия клуб, тъй като през последните 7-8 години е бил с охрана на НСО.

"Може да питате официало къде съм ходил, тъй като има списък с определените места, където съм бил. Освен това от 4 години поддържам хигиена на контактите си и не съм ходил абсолютно никъде, освен с децата си на станции на прокуратурата", коментира още Гешев.