Гибона се срещна и вдъхнови финансисти

Спорт
15:34 - 20 Декември 2023
3115
Гибона се срещна и вдъхнови финансисти

Футболният отбор на министерството на финансите (МФ) ще посрещне Коледните и Новогодишни празници в приповдиганото настроение. Тимът постигна престижна победа с 6:4 над участника в Sofia Premier League – Хегемон.

Вдъхновение за победата финансистите получиха не от кого да е, а от легендарния футболист на Левски и националния отбор Божидар Искренов-Гиби.

Преди мача една от емблемите на „сините“, обявен за един от най-големите таланти в българския футбол за всички времена, се срещна с част от момчетата, давайки им ценни съвети за играта на малки вратички.

Освен незабравимите си изяви на големия терен, в средата на 90-те Гибона в продължение на три сезона правеше фурор в щатското първенство по футзал с Вашингтон Уортхогс.

Попили от полезните съвети на един от последните големи артисти в българския футбол, спечелил си признанието Радостта на народа, тимът на МФ наложи контрапреса от самото начало в двубоя срещу Хегемон.

С бърз футбол, без излишно задържане на топката, финансите взеха преднина, която поддържаха до самия край на срещата.

С хеттрик за победителите блеснаха Кирил Евтимов и Ангел Рахов, като пловдичанинът получи и приза за играч на мача.

За МФ участие взеха Велин Пеев (отличил се с три асистенции), Кирил Евтимов, Ангел Рахов, Добромир Луканов, Даниел Миланов и вратарят Диан Стоилов.