Гигантска опашка от тирове на "Дунав мост"

Областният управител на Русе Драгомир Драганов обясни, че се възстановява пътната настилка, за да издържи по-големия трафик

Общество
20:50 - 12 Юни 2024
1978
Гигантска опашка от тирове на "Дунав мост"

Шофьори сигнализираха за километрична опашка от камиони в Румъния, чакащи да преминат на "Дунав мост" при Русе. Преди ден започна авариен ремонт на моста.

От румънска страна опашката е минимум 10 км. Втори ден продължава аварийният или т.нар. подготвителен ремонт на българската част на съоръжението. Целта е да се заздрави асфалтовата настилка, така че да издържи натоварването по време на ремонта. Очаква се основният ремонт на моста да започне през юли. Съоръжението не е обновявано от пускането си в експлоатация преди 70 години. Срокът на основния ремонт е двугодишен.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов обясни, че се възстановява пътната настилка, за да издържи по-големия трафик. Той ще бъде само от едната лента. Поставя се ново асфалтово покритие. „Когато не се извърши този предварителен ремонт може да се случи да се затвори целия мост. Максималното забавяне във връзка с този ремонт е около 30 минути, но имаме уверения от „Гранична полиция", че могат да пуснат 6 гишета и това забавяне да бъде намалено. Правим всичко възможно двете правителства да пуснем фериботния комплекс от Русе до Гюргево и обратно, за да може да намали товаропотока на тежкотоварните автомобили", допълни Драганов пред "Нова".