Гигантско НЛО над Чили : Загадката остава

Интригуващата мистерия е от 2010 г.

Мистика
10:55 - 06 Ноември 2023
7061
Гигантско НЛО над Чили: Загадката остава

През 2010 г. семейство в Чили, докато е на пикник в Андите, прави необичайна снимка, която все още е загадка. На снимката, направена през деня, изглежда, че над тях, скрит зад облаците, витае огромен светещ оранжев обект. Изображението привлича вниманието на експертите от Националния авиационен център за докладване на аномалии (NARCAP) и на изследователите на НЛО, пише Mail Online.

Снимката е от 14 февруари 2010 г., когато двойката и едногодишната им дъщеря прекарват деня край язовир Ел Йесо. Впечатлени от красотата на природата, те правят 16 снимки на долината и небето. По-късно майката открива нещо странно на една от снимките - светещ оранжев обект, който не прилича на нищо познато.

Фотографията е споделена с чилийското правителство, което от своя страна споделя снимката с NARCAP. Тази организация, която е специализирана в изследването на неидентифицирани авиационни явления, извършва задълбочен анализ на изображението и публикува доклад от 23 страници през юли 2010 г.

Шефът на NARCAP Тед Роу казва, че обектът е „неидентифициран въздушен обект“, оставяйки мнозина в недоумение. Случаят набързо е приключен и докладът тихомълком е замразен.

За снимката започва да се говори 13 години по-късно благодарение на документалния филм „The Proof is Out There“, в който изследователите се опитват да разрешат мистерията. В тази научнопопулярна поредица експертите анализират видеоклипове и изображения на странни наблюдения, включително снимката от Андите.

Астрономът и дизайнер на видео ефекти Марк де Антонио предлага свое обяснение. Той твърди, че странното образувание на снимката може да е резултат от ефект на призма, причинен от срещата на слънчевите лъчи с ледени кристали в атмосферата и създаване на необичайни явления на дъгата.

Въпреки това метеорологът Хуан Ернандес и физикът Матю Шидагис подкрепят заключението на доклада на NARCAP, че обектът остава неидентифициран.

Водещият на "The Proof Is In" Тони Харис посочва, че "неидентифициран" не означава непременно извънземен произход. Това означава, че мистерията остава неразгадана, а изследователите продължават да търсят истината. Може би отговорите на тази загадка ще бъдат открити в бъдеще, когато науката и технологиите напреднат още повече.