Гимназията на Джими Хендрикс в Сиатъл оказа чест на българка посмъртно

Свят
09:12 - 12 Септември 2022
1544
Гимназията на Джими Хендрикс в Сиатъл оказа чест на българка посмъртно

Лиа Лабел - дъщерята на Анастасия - Сия Бинчева от първата група “Тоника” и Трошан Владовски, основателя на “Сребърните гривни”, беше почетена посмъртно с кът, посветен на нея, от гимназията “Гарфийлд” в Сиатъл, където е учила. Навремето същото училище са завършили Куинси Джоунс и Джими Хендрикс.

Изложена е роклята на Лиа от участието ѝ във втория сезон на American Idol през 2004 г. Сия разказа за това с трогателно писмо в социалните мрежи: “На 8 септември 2022 г. моето момиче щеше да навърши 36 години. Никога няма да бъде “честит” рожден ден без нея, за да празнуваме както преди, но знам, че един ден, когато се съберем отново, ще празнуваме всеки ден!!!

Но днес имам специален подарък за моята Леле!!! Запазих нейни вещи от участието ѝ в American Idol, които по едно време бяха изложени в Музея на попкултурата (MoPOP), основан от Пол Алън в Сиатъл. С дълбока благодарност към директора на гимназия “Гарфийлд”, г-н Тарънс Харт, който любезно позволи сувенирите да бъдат изложени в аудиторията на Куинси Джоунс в училището.”

В памет на талантливото момиче е създадена и годишна “стипендия Лиа Лабел” за възпитаници на “Гарфийлд”, които продължават образованието си по музика.

Голямата трагедия сполетя Сия през 2018 г., когато единственото ѝ дете - певицата Лиа Лабел, загина в тежка катастрофа в Лос Анджелис заедно с годеника си - известен американски баскетболист.