Гиркин: Ако продължим така да воюваме, няма да удържим и Кремъл

Украйна
17:13 - 18 Май 2023
7867
Гиркин: Ако продължим така да воюваме, няма да удържим и Кремъл

Ако продължим така да воюваме, до година няма да можем да удържим и Ростов на Дон. Дори Кремъл с течение на времето няма да удържим. Това каза с явно безпокойство и разочарование бившият силов министър на сепаратистката Донецка народна република Игор Гиркин-Стрелков в поредно свое видео, което се разпространява в социалните мрежи.

"При това настъпление, което те (украинците) провеждат в момента, а те все още не го провеждат така силно, може би ще удържим - всичко зависи от комадването и издръжливостта на войските на този участък от фронта. Но в перспектива, подчертавам, ако продължим да воюваме или по-точно да "спецоперираме" (препратка към "специалната операция", както в Русия наричат войната) както досега, няма да удържим нищо. Дори Кремъл с течение на времето няма да удържим. Нито до годинка Ростов на Дон."

"След като вече обстреляха Кремълския дворец, извинете! И ние нямаме никаква реакция на това. Щом даже това не накара президентът като главнокомандващ да изпълни възложените му от Конституцията функции, то какво повече да говорим?", отчайва се Гиркин.