Гислейн Максуел остана в ареста

Съдията не удовлетвори искането на защитата да бъде пусната под гаранция

Свят
12:14 - 15 Юли 2020
5862
Гислейн Максуел остана в ареста

Гислейн Максуел пледира невинна пред съд в Ню Йорк по обвинения в секс трафик на непълнолетни с партньора си Джефри Епстайн, който се самоуби през 2019 г. Съдията отказа да пусне Максуел под гаранция, информира АФП.

58-годишната отрича обвиненията, свързани с извършени престъпления от страна на Епстайн, който се самоуби в ареста, докато чакаше съдебен процес миналото лято.

"Невинна, ваша чест", отговори Максуел, която не показа емоции по време на продължилото повече от 2 часа съдебно заседание, на което една от жертвите я нарече "сексуален хищник".

Максуел се яви пред федерален съд в Манхатън чрез видеовръзка от малка бяла стая в център за задържане в Бруклин.

Прокуратурата обвинява Максуел, дъщеря на бившия медиен магнат Робърт Максуел, в подпомагане на Епстайн в извършване на сексуални престъпления над непълнолетни. Престъпленията са извършени между 1994 и 1997 г. и са свързани с три жени. Една от жертвите е само на 14 г., според обвинителния акт.

Максуел се сприятелявала с момичетата и после ги убеждавала да правят нудистки масаж на Епстайн, което достигало до сексуален акт. Срещу нея са повдигнати четири обвинения, свързани със секс трафик. Други две обвинения са повдигнати за лъжесвидетелстване, свързани със случай от 2016 г.

Тя може да бъде осъдена на до 35 г. затвор, ако бъде призната за виновна.

Процесът срещу Максуел ще започне на 12 юли 2021 г.

Съдията не удовлетвори искането на защитата да бъде пусната под гаранция, тъй като има голям риск да се укрие. Съдията поясни, че подсъдимата има американски, британски и френски паспорт, а също така има връзки с богати и международни социални кръгове.