Гладът застигна и Ким Чен Ун

Изводът за отслабването на лидера на Северна Корея е направен след последната му поява

Свят
14:59 - 28 Юни 2021
4433
Гладът застигна и Ким Чен Ун

Северна Корея е притеснена от информацията, свързана с рязкото отслабване на лидера на КНДР Ким Чен Ун. Това съобщи анонимен жител на Пхенян, чиито думи бяха цитирани от държавните медии на КНДР, обобщи "Ройтерс".

Изводът за отслабването на лидера на Северна Корея е направен след последната поява на Ким Чен Ун на форум на управляващата партия.

Редки публични коментари за здравето на държавния глава се появиха, след като в началото на юни чужди анализатори предположиха, че Ким Чен Ун може да има здравословни проблеми. Понастоящем обаче, няма подробности за това какво би могло да доведе до отслабването на Ким Чен Ун.

Припомняме обаче, че в началото на месеца, по време на реч на пленума на Централния комитет на Корейската работническа партия, лидерът на КНДР обяви за възможен недостиг на храна в страната.

"Поради щетите от миналогодишния тайфун планът за отглеждане на зърно не беше изпълнен и следователно в момента има напрегната ситуация с осигуряването на населението с храна", предупреди лидерът на Северна Корея.

Ким Чен Ун дори призова партията и хората от Северна Корея да бъдат готови за нов "труден марш". Този термин в историята на КНДР се отнася до периода от 90-те години на миналия XX век, когато страната преживява тежка икономическа криза, утежнена от масовия глад.