Гладуващата милионерша Биршен Ибрям: Миро ДДС-то сложи к*р капан на мъжа ми, за да спаси кожата

Бизнесменът занесъл белязаните пари на Джейхан, който се кълнеше, че не се познават

Крими
14:46 - 04 Октомври 2024
13470
Гладуващата милионерша Биршен Ибрям: Миро ДДС-то сложи к*р капан на мъжа ми, за да спаси кожата

Биршен Ибрямова, дългогодишен личен секретар на Ахмед Доган и съпруга на арестувания Джейхан Ибрямов, потвърди новината на Lupa.bg, че мъжът й е изгорял покрай биснесмена Мирослав Тодоров. Според нея въпросният тарикат е заложил к*р капан на депесаря, за да се отърве от преследване. Така или иначе обаче, тя потвърждава, че мъжа й е осъществявал търговия с влияние, получавайки пари, за да урежда конкурси в Министерството на отбраната. 

Както вече писахме, според източници от разследването Тодоров, в ролята си на защитен свидетел, е предложил на Джейхан Ибрямов 300 бона за назначение в Министерството на отбраната. Първата вноска била в размер на 200 000 лева и е предадена още на 25 септември. Втората сума е 100 000 лева. Именно с тези пари с белязани банкноти бе арестуван Ибрямов на паркинг в София. Той бе задържан на 2-ри октомври за търговия с влияние.

Срещу парите кандидатът за пореден мандат в парламента трябвало да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната, във връзка със службата им.

Закръглената Биршен гладува в Триъгълника на властта

Снимки: Агнес Методиева

Мирослав Тодоров, по-известен като Миро, е разследван като част от организирана престъпна група за източване на ДДС чрез кухи фирми, по които през лятото бе засечен и Ибрямов. Тогава разследващите установиха, че Мирослав Тодоров е лицето, което е изтеглило „на каса“  сумата от 58 млн. лв. от сметките на две дружества – „Ангелс комп“ ЕООД и „Сетсторм“ ЕООД, които са играели ролята на т.нар. „липсващ търговец“.

Тогава бе конфискуван и джип на Джейхан Ибрямов, който е собственост на една от фирмите от престъпната схема. Ибрямов отричаше пред медиите да познава както Мирослав Тодоров, така и всички задържани тогава. Сега се оказа, че двамата не само се познават, но и си разменят сакове с хилядарки.

Биршен признава, че Мирослав е съдействал на КПКОНПИ, за да спаси себе си и е извъртял номер на съпруга й. Интересно как ще обясни участието на Джейхан, който през цялото време на разработката е бил поставен под контрол и има СРС-та - записи на телефонни разговори, разпечатки на съобщения в приложенията "Телеграм" и "Сигнал", дори и видеозаснемане. ДДС-аферистът Миро също прилежно е записвал комуникацията с Ибрямов в последните седмици, тоест доказателствата са безспорни.