Гладуващият пред МС - с жълта книжка?

Политика
14:36 - 04 Август 2020
8984
Гладуващият пред МС - с жълта книжка?

От 31 юли 58-годишният Владимир Генов стачкува без храна и вода в палатковия лагер пред Министерски съвет. С редакцията ни се свързаха роднини на мъжа, които са силно притеснени за здравословното му състояние. Според тях Генов има психологически проблеми и отказва всякакъв контакт със семейството си, което иска да му помогне.

"Владо е много добър човек, работлив, на мухата път прави. В последните години обаче се увлече по някакви странни националистически идеи, говори само за Хан Аспарух и Кубратова България, участва в конспиративни групи и форуми", заяви негов близък, пожелал да остане анонимен.

Това е третата гладна стачка на Генов само за последната година. Досега протестите му били прекратявани преди да увреди критично здравето си, но този път роднините му се страхуват, че може да се случи непоправимото. "Молихме го да се посъветва с психолог, да взима лекарства - без успех. Говори само за Велика България и как ще оцелее от всичко, защото в ДНК-то ни е заложено да поведем Новия световен ред."

Вчера Генов беше прегледан от лекар. Протестиращият обаче отказа да се съобрази с препоръките му да приема поне вода. На Владимир му е измерено кръвното налягане, взета му е и кръвна проба.

"Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят каза, че нещата са доста зле и ще вървят прогресивно. Животът и здравето са безценни, но има идеи, които стоят над тези неща", твърди националистът.