Гласуват помощ от 2000 лв. за Ники от Асеновград

Местният парламент вече е отпуснал общо 48 000 лева за лечението на млъдия мъж

Новини
21:12 - 23 Януари 2020
1510
Гласуват помощ от 2000 лв. за Ники от Асеновград

Общинският съвет на Асеновград ще гласува отпускането на нова еднократна парична помощ за лечението на Николай Иванов, който от 9 години се лекува в клиника в Испания от злокачествен тумор на дебелото черво. 

Предложението е да бъдат предоставени от общинския бюжет 2000 лева, като това ще бъде обсъдено и гласувано от старейшините на редовното заседание на 29 януари, като е възможно сумата да бъде променена.

Местният парламент вече е отпуснал общо 48 000 лева за Ники в периода от 2012 до 2019 година. За изминалата година сумата е 14000 лева, пише "Трафикнюз".

Припомняме, че Николай съобщи наскоро лоши новини за състоянието си. Той беше опериран за осми път навръх Ивановден. Минути преди да влезе в операционната, младият мъж публикува емоционално видеообръщение от своето болнично легло, в което обясни, че интервенцията се налага, защото червото му е много стегнато и вече не може да ходи до тоалетната, а храната се връща обратно към стомаха. Това обаче е била само една от бедите. Състоянието му се е влошило много, туморът е притискал нерв, от който са блокирани крайниците и той вече не може да ходи. 

За съжаление осмата операция, за която първоначално лекарите и близките на Ники се надяваха, че е успешна, е донесла нови проблеми. Червото се е спукало и това е довело до нова, девета хирургическа интервенция, а сметката в болницата е набъбнала до над 110 000 евро. 


Който желае да помогне, може да изпрати СМС с текст DMS NIKOLAY на номер 17 777.