Главчев: Оградата на българо-турската граница е на мястото си

Той заяви, че компрометираните участъци се възстановяват в рамките на 24 часа

Актуални новини
11:59 - 09 Октомври 2024
2725
Главчев: Оградата на българо-турската граница е на мястото си

"Цялото преградно съоръжение на българо-турската граница е на мястото си". Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев при откриването на редовното заседание на Министерския съвет в сряда.

Главчев, заедно с министъра на отбраната Атанас Запрянов, министъра на вътрешните работи Атанас Илков, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и директора на „Гранична полиция” главен комисар Антон Златанов, извърши проверка на граничната ограда.

"В понеделник, по въздух и по земя, извършихме проверка и се оказа, че цялата ограда си е на място – ако има компрометирани участъци, те се възстановяват в рамките на 24 часа. По цялото протежение има едно място от 50 метра при река Тунджа. Там се компенсира с патрули, всичко е наред", каза Главчев.

"С оглед на развитията на събитията в Близкия изток и мигрантския натиск ще бъдат взети допълнителни мерки за увеличаване на видеонаблюдението по границата с Турция и хората, които патрулират, както и превозните средства", добави премиерът. По думите му емигрантският поток е намалял със 71% спрямо 2023 г.

Главчев коментира и процеса по организацията на изборите. "Нашите усилия са вотът да се проведе по същия начин като последния, но се взимат мерки да не се изкривява - както хартиеният, така и машинният", каза още премиерът и посочи, че няма да престане да се следи за манипулации.