Главчев отвърна на Пеевски: Не сме седели в чужди скутове, нито се занимаваме с "ала-бала"

Няма да коленичим, освен на заря-проверка, заяви служебният премиер

Новини
12:20 - 07 Август 2024
2052
Главчев отвърна на Пеевски: Не сме седели в чужди скутове, нито се занимаваме с "ала-бала"

“Всички колеги сме на разположение да работим до последния ден на това правителство. А решението дали да продължим да работим е на президента Радев. Ако не сме ние, можем от сърце да пожелаем успех на следващия състав на служебно правителство”.

Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Димитър Главчев.

“За нас мога да кажа само едно - ние не сме се занимавали и нямаме намерение да се занимаваме с ала-бала. Не сме седели в чужди скутове и нямаме такова намерение. Не сме и коленичили пред някой и нямаме намерение да коленичим, освен когато има заря проверка в едноминутното мълчание за героите, които са загинали за България“, допълни той.

По-рано Делян Пеевски атакува с думите: "Говорят си с всички, опитват се да стигнат до някой послушко, за да им сложи министри, да има много кеш в тая коалиция, да могат да крадат, да има отново митници."

Сделката е била премиер за Мистър Кеш, а министърче да бъде Асен Василев, за да може отново да се краде от Митниците. Коалицията се бабува от "Лукойл", това е коалицията на Москва", изригна председателят на ДПС.

Според Пеевски "се готви ново ала-бала". "Министърът на електронно управление, за да може да се фалшифицира всичко. Всичко потъва и се пази. И вкарват Закон за съдебната власт.

Искат да спрат избора на нов главен прокурор, за да може да остане сегашният главен прокурор, с който си пият кафето. Сегашният главен прокурор е удобен на Мистър Кеш и на тези хора",
повтори той и се закани да извади справка колко потулени разследвания срещу тях.